Третокласниците от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър с юнски занимания

         Удължаването на учебната година за учениците от 3 клас до 23.06.2021 г. бе съпътствано с разнообразни занимания.

         В екскурзия с учебна цел децата се отправиха към Котел, където посетихме Музея на котленските възрожденците и Пантеона на Георги С. Раковски. Там се запознаха с разнообразните експозиции, разкриващи живота и делото на цяла плеяда родени в Котел дейци с огромен принос в борбата за национална просвета, църковна независимост и политическа свобода. В Природонаучния музей третокласниците разгледаха с интерес сбирките от скали, минерали и вкаменелости. Научиха повече за животинските видове, обитаващи Стара планина.

         В Жеравна учениците се разходиха из автентичните калдъръмени улички, опитаха вкуса на домашна лимонада и захарни петлета.

         В Деня на Ботев децата поднесоха цветя на паметника на великия българин. Посетиха и Археологическия музей в Несебър, където разгледаха уникалните археологически находки и икони.

     Част от заниманията на третокласниците бяха посветени на рисунки върху асфалт и спортни игри. С особен ентусиазъм протекоха състезанията между отделните класове по клинбол, мини футбол, топка над въже и народна топка.