Юнските занимания на първокласниците в СУ „Любен Каравелов‘ – Несебър

        Със заповед на министъра на образованието и науката учебната година за учениците от I до III клас ще приключи на 23. 06. 2021 г.

         Първокласниците от несебърското училище, ръководени от своите учители посветиха допълнителното учебно време на разнообразни дейности, свързани с обучението през годината.

         Юнските занимания на клуб „Магията на книгите“ са свързани с проекта „ Вълшебни приключения“ – морски, горски, на село, с играчки. Чрез игри, драматизация, театрализация, оживяват героите на Ангел Каралйичев, Валери Петров, Константин Константинов, Йордан Радичков, Шарл Перо, А.А.Милн, Джани Родари. Занимателни задачки, гатанки, песнички, рисунки, помагат за преодоляване на трудности при четене и писане. В магичния свят на книгите, децата са добри приятели, работят с удоволствие и се забавляват.

         В клуба по интереси „ Математиката в загадки и игри“ , посредством откривателски игрови подход, логически задачи, двигателни дейности, децата правят първите смели стъпки в сложния свят на математиката, развива се критичното им мислене и увереност за справяне в различни ситуации. Математиката може да бъде занимателна, креативна и интересна.

         През юни в училище има време за Празник на буквите, за малки пиески като „ Дядо и ряпа“, любими спортни игри , разходки в парка. Но и за сериозни занимания като участие в благотворителна кампания – „ Капачки за Сами“ и отбелязване на деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.