Несебърски ученици с награди в XIII Национален конкурс „Аз съм българче“

         22 ученици от трети и четвърти клас на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър участваха в XIII Национален конкурс  „Аз съм българче“. Едни от основните цели на конкурса са: възпитание в родолюбие; провокиране на творческите прояви; възпитание на любов и уважение към българския език и литература като национална икултурна ценност и усъвършенстване на уменията на учениците за приложението им в процеса на общуване.

         Трима от несебърските представители са сред призьорите в оспорваната надпревара. Те се състезаваха в направление „Български език и литература“. В категория   „Млади писатели“ Симона Апостолова от III г клас се класира на второ място с приказката „Слънчевата орис“, а Александър Андонов от IV а  клас е трети с приказката „Слънчеви истории“. В категория „Млади поети“ Александър Бараков от III г  клас зае третото място със стихотворението „Доброто Слънце“. Призьорите бяха наградени от директора на училището Ирина Велкова  с изпратените от организаторите на конкурса медали, грамоти и книги. Всички участници получиха и сертификати.

         Преподавателите на тримата наградени – Наталия Антонова ( на учениците от III г клас ) и Пламена Иванова (на ученика от IV a  клас) ) получиха грамоти и плакет по повод отличното представяне на техните възпитаници.