9 май – Ден на Победата

         9 май е ден на паметта, скръбта и мира. Ден на паметта – защото хората в Европа, хората от целия свят преминаха през тази ужасна война и оцеляха.

         Ден на скръбта – защото твърде много човешки живота бяха дадени за Победата.

         Ден на мира – защото благодарение на тази Победа имаме възможността да живеем в мир и съгласие.

         На 9 май ние, членовете на Сдружение „С Русия за вяра, единение и култура – Несебър“, Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Несебър и жители на града по традиция ще празнуваме Деня на Победата.

                     ПРОГРАМАТА ВКЛЮЧВА СЛЕДНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ:

         От 10.00 до 12.00 часа полагане на цветя пред паметниците на жителите на Свети Влас, Кошарица и Гюловца, загинали по време на Втората световна война.

         В 15.30 ч. полагане на цветя пред паметника на загиналите антифашисти в гр. Несебър.

         От 16.00 часа в църквата „Успение на Пресвета Богородица“ ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите на Великата Отечествена война.

         От 16.45 ч. до 17.20 ч. е организирано шествие „Безсмъртен полк“ от църквата „Успение на Пресвета Богородица“ до площад „Жулиета Шишманова“, където в 17.30  ч. ще започне празничния концерт.

         В програмата, организирана от Община Несебър,  ще участват Групата за градски песни „Блян“ към читалище „Яна Ласкова-1905“, ученици от средното училище по туризъм „Ив. Вазов „- Слънчев бряг, ООШИ гр.Несебър и индивидуални изпълнители.

         Молим всички, които имат снимки на роднини и приятели, загинали във войната, да ги донесат на 9 май в 15.30 часа в църквата „Успение на Пресвета Богородица”

                                                                                                                              Христо Николов, председател на Сдружение „С Русия за вяра, единение и култура – Несебър“