Първо Великденско състезание в СУ “Любен Каравелов“ – Несебър

                   За първа година в несебърското училище се организира Великденско състезание за учениците от начален етап на обучение. В него се включиха 205 ученици между 1 и 4 клас.

         Децата се състезаваха по випуски и показаха знания по български език и литература, математика, човекът и природата и човекът и обществото. По всеки предмет те работиха върху 5 задачи от различен вид – тестови, с открит отговор, логически.

         Учениците показаха много добро владеене на учебния материал по основните предмети. Класираните на първите три места от различните възрастови групи получиха специални грамоти. При първокласниците 11 деца се класираха на първо място, 9 на второ и 20 на трето . При второкласниците на първо място – 10, на второ -13, на трето -26. При третокласниците на първо място – 8, а на второ и трето по 9. При четвъртокласниците на първо място -12, на второ -10, на трето – 16. Класираните след трето място получиха грамота за участие.

 

         Отчитайки големия интерес и възможността за проверка на знанията в края на учебната година, организаторите на състезанието имат идеята от следващата учебна година то да прерасне в общинско.