Зрелостници от Несебър с екологична акция

         Зрелостниците от СУ ”Любен Каравелов” – Несебър дадоха не само добър пример на следващите випуски, но и нагледно показаха какво са научили в часовете по свят и личност, география и икономика , история и цивилизация и философия.

         Да бъдеш активен член на обществото е въпрос на лично достойнство и усещане за заобикалящата те действителност. По тяхна инициатива и с подкрепата на Община Несебър, младите хора засадиха 30 броя дръвчета около спортните площадки в ж.к. Черно море. Така те на практика показаха, че не само трябва да се говори колко важно е природата да бъде пазена и ценена, но и да се предприемат реални действия в тази посока. Призоваха за опазване на насажденията и спортните съоръжения, които понякога стават обект на вандалски прояви.

         Засаждането на дръвчетата освен благородно дело, се оказа полезно и забавно начинание за зрелостниците. След неговия край всеки получи лично зелено писмо от преподавателя по философия Екатерина Пеева, с което им благодари за активното участие в залесяването. В него тя не само им пожела успех, но и ги накара да се чувстват специални. Жест, който разчувства всички. Учениците получиха подкрепа и адмирации и от Ваня Митева, преподавател по история и цивилизации.

         С екологичната акция несебърските дванадесетокласници отправиха послание към по-малките ученици да пазят природата и своя град, да бъдат с активна гражданска позиция и силно да вярват в мечтите си.