„Републиканци за България“ застават зад жителите на зона „Запад“ в Слънчев бряг

         Хиляди домакинства тънат в мизерия без осветление, канализация и дори улици, а плащат десетки милиони левове данъци всяка година. Ще работим част от тези средства да се реинвестират в инфраструктурата на населените места. Нужни са законодателни промени и ясни правила в държавата, които да защитават гражданите и бизнеса.

         Това каза д-р Виктор Серафимов,който бе водач на листата на пп „Републиканци за България“ за 2 МИР. Той заедно с кандидатът за народен представител от партията, Анелия Георгиева се срещнаха с представители на Инициативния комитет на собствениците на имоти в зона „Запад“ в Слънчев бряг.

         Д-р Серафимов пое лично ангажимент към тях да им съдейства в искане, отправено към Министерството на туризма. По думите му, е време на Слънчев бряг да се обърне внимание като курорт с национално значение, за който са нужни финансова и законодателна подкрепа.

         Близо 5 хиляди души живеят целогодишно в разрастващата се зона на най-големия туристически комплекс. Собствениците на имоти внасят над 10 млн. лв. годишно в Общинската хазна под формата на данъци и такси, но продължават да чакат подобряване на инфраструктурата, която е в критично състояние. Настояват за обособяване на зони за паркиране, доизграждане на тротоари и осветление и обозначаването им с адресни номера, обособяване на зелени зони, съставяне на правила за временните търговски и изоставените и недостроени обекти.

         Местните обобщиха три основни искания, за които получиха подкрепата на д-р Серафимов и „Републиканци за България“

         „Внесохме искания до Общината за решаване на проблемите. Квартали има, но с улици без имена. Пълен хаос. Зоната е голяма, легловата база е над 300 хиляди. В резултат от писмата ни, тази година са предвидени по-малко от 300 хиляди лева за инфраструктура, 1/3 от тях ще са за проектиране. Това е подигравка. Ние плащаме като собственици на втори имот по-високи налози. Редно да искаме част от тях да послужат за подобряване на средата в зона „Запад“, споделиха Ваня Стоянова, Венцислав Александров и Димитров Димитров от ръководството на инициативния комитет.

         От Инициативния комитет казаха още : „Общините да бъдат задължени да реинвестират част от приходите от данъци и такси в населените места. Налозите за живеещите в крайната част на Зоната да бъдат намалени, спрямо тези за имотите на първа линия. Настояват и за данъчни облекчения за 2020 година с 50 на сто, заради лошия сезон и тежката икономическа година”.