Време е! Започваме новия истински референдум

          Време е пишман-сепаратистите: министърките Николова  и Аврамова, управителят на Бургаска област Чолаков, шефът на ГЕРБ -Бургас Бойчев, кметът на Обзор Яневи всички останали воглаве, подвели премиера Борисов за референдума, належащо да бъдат събрани по предназначение, изолирани и неутрализирани. Колкото по-рано, толкова по-добре.

          Започваме  новия  истински референдум                                                   

          Ние, жителите на селата Баня, Паницово, Емона и Козница подготвихме подписка за НОВ референдум за оставане в пределите на Община Несебър. Още веднъж подчертаваме – отказваме да приемем, че нашият глас е без значение.

          Отказваме да бъдем принесени в жертва на корпоративно-частни интереси в ущърб на обществения интерес.

Продължаваме да твърдим, че не виждаме никаква основателна причина да бъдем част от нова община. Мотивите ни да настояваме да останем в Община Несебър са свързани с качеството на общинските услуги – здравни, транспортни, административни, и множество социални придобивки, с които сме облагодетелствани и не искаме да изгубим. В Община Несебър ние имаме сигурност, спокойствие, добър живот и развитие. Общинското ръководство проявява заинтересованост към нашите нужди и откликва на всички поставени предложения и въпроси, свързани с нашите села.

          Вече повече от 10 години кметът на Община Несебър и общински съветници поддържат жив контакт с нас, познават ни лично и ни подкрепят. Ние сме горди, че сме жителите на тази община, защото името на Несебър се свързва със стабилност, растеж, просперитет, добро управление и устойчиво развие на съставните селища.

          Нашият живот, животът на нашите деца и близките ни родственици е пряко свързан с Несебър, защото общинският център осигурява отлични възможности за обучение, работа и развитие на частната инициатива. Част от нас имат утвърден бизнес и имоти в Несебър и всяка промяна на териториално-административни граници би създало неудобства и проблеми за нас.

          Над 80% от имащите право на глас от четирите населени места подкрепиха подписката ни за иницииране на НОВ местен референдум с въпрос „Подкрепяте ли предложението с.Баня, с.Емона, с. Паницово и с. Козница да останат в границите на Община Несебър“. Подписката ще бъде внесена в Общинския съвет в Несебър във възможно най-кратки срокове.

          Все още се надяваме и силно вярваме, че президентската институция ще разгледа нашия казус обективно и с мисъл за хората, които сме пряко засегнати при тази административно-териториалната промяна. Разчитаме на мъдростта, далновидността, държавническото мислене на Президента като единствената институция, която може да спре образуването на нова община.

          Припомняме ви, че ние, гласоподавателите от с. Баня, Паницово, Емона и Козница ясно и категорично, с огромно мнозинство, гласувахме ПРОТИВ присъединяването ни към новата община Обзор.

          Въпреки нашия отрицателен вот, нашият глас не бе зачетен и нашето мнение не бе уважено.

            За въпроси се отнасяйте към:

          Росица Ракова – тел. 0884 648329,Ангелина Досева – тел. 0898 415469, ел. поща: selobanyanesebar@abv.bg, Село Баня- пк 8239, Община Несебър, Област Бургас

          PS: Подписката за новия референдум е разпратена до всички медии в страната