Седмокласничката Гергана Андонова с класиране за Националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации

          Ученичката от 7а клас на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър Гергана Лазарова Андонова е допусната до участие в Националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации през учебната 2020/2021 година.

          Областният кръг на състезанието се проведе в присъствена форма в Търговската гимназия в Бургас, като максималният общ брой точки за всички класове беше 80. Изпитният вариант за учениците от V до VII клас включваше задачи със свободен отговор за хронология, понятия, работа с текст, изображение и карта – 60 т., както и задача за създаване на писмен текст – 20 т..

          Гергана се представи отлично като постигна 73 точки и се нареди на първо място в област Бургас , а в страната е сред първите четири.

          Националният кръг на олимпиадата по история и цивилизации се провежда на два етапа, в два последователни дни – на 24 и 25 април 2021 г., в гр. Панагюрище. Изпитните варианти за националния кръг се изготвят от Националната комисия. Допуснати за участие са 58 седмокласници от цялата страна. Преподавател по история и цивилизации на Гергана е Марияна Димова.