Илина Пикова се класира за Националната олимпиада по география и икономика

          Изключителен успех постигна ученичката Илина Иванова Пикова от СУ “Любен Каравелов“- Несебър на Областния кръг на олимпиадата по география и икономика през тази учебна година. В присъствената форма на областния кръг в Бургас Илина постигна отличен резултат от 154 точки и се класира за Националния кръг на Националната олимпиада по география и икономика.

          На 6 април Илина Пикова ще представи Бургаска област в шеста възрастова група / 11 – 12 клас/, където ще се състезава с 28 ученици от 11 и 12 клас от цялата страна, допуснати от МОН до националния кръг на олимпиадата в град Смолян. Успехът на Илина Пикова затвърждава по блестящ начин станалото вече традиция отлично представяне на учениците от СУ “Любен Каравелов“- Несебър на олимпиадите по география и икономика.

          Илина е отлична ученичка, с подчертан интерес към географията, изключително любознателна и активно участваща в часовете . Тя се обучава в профилираната подготовка по география и икономика в 11 клас . Профилираното обучение по география и икономика се осъществява в училището по новата учебна програма с изучаване на четири географски и икономически модули. Неин преподавател по география и икономика е д-р Недялка Попова.