Пореден успех на несебърски ученици

          Златомир Павлов с първо място сред зрелостниците

          Въпреки усложнената епидемична обстановка и преобладаващото дистанционно обучение, за поредна година несебърски ученици участваха в областния кръг на олимпиадата по английски език. При най-големите, Златомир Павлов от 12б клас, който през миналата година беше трети в своята възрастова група, се представи отлично и постигна най-висок резултат ( 80 т. ) сред зрелостниците от област Бургас. Негов преподавател е Петко Божилов.

          Достойно се представиха при първото си участие на олимпиада и учениците от 8а и 8б клас – Деница Яръмова, Веселина Ганчева, Моника Петрова и Жана Деница Иванова с преподаватели Мария Колева и Галина Банчева.

          Интензивната езикова подготовка от 8-ми до 12-ти клас, която получават несебърските ученици от профилираните паралелки по чужди езици и по софтуерни и хардуерни науки, им дава възможност да се представят успешно и да са сред най-добрите на състезания, олимпиади и матури по английски език. Високото ниво на владеене на чужд език им позволява да подпомагат качествено и да бъдат от полза за развитието на туристическия бизнес в региона.