За втора поредна година – първо място на Националната олимпиада по руски език за несебърска ученичка

За пореден път възпитаниците на СУ „Любен Каравелов“ показаха, че са сред най-добрите по руски език в страната, като завоюваха едно първо, две четвърти, едно пето, едно шесто, две седми и едно десето място в националната надпревара. Таисия Зенкович от 10 в клас се представи отлично и за втора поредна година спечели първото място в своята възрастова група с 60 точки. Достойно се представи и Валерия Солодова от 10 б клас с 57 точки, като само една я раздели от почетното трето място. В най-голямата по брой участници група Камила Брагина от 11 б клас зае 7 място. При най-големите ученици Полина Бутова от 12 а клас постигна четвърти резултат, което я прави лауреат на Националната олимпиада с оценка 6.00.

Тази година в Националния кръг на олимпиадата по руски език, за да покажат своите знания се съревноваваха 21 деветокласници, 25 десетокласници, 30 единадесетокласници и 27 дванадесетокласници от цялата страна. За осемте участници от нашето училище, преминаващи все още и през дистанционна форма на обучение, той беше предизвикателство, с което те се справиха прекрасно.

И през настоящата 2020/2021 учебна година СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър се включи в модул „Осигуряване на обучение за талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“ от Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“ на МОН. В условията на пандемия петима ученици от 10 клас имаха възможността за допълнително обучение, като заедно с това бяха създадени и условия за изява във всички кръгове на националната олимпиада по руски език. В рамките на предвидените по програмата занятия, по-голямата част от които се провеждаха дистанционно, учениците имаха възможността да работят допълнително и да усъвършенстват знанията си по руски език.

Преподаватели по руски език на момичетата и момчетата от Несебър са Ирена Божилова и Станислава Калофорова.