С Оскар за Несебър

          С Оскар за Несебър

          За наградата бяха номинирани представители на БНР, БНТ, БТВ, национални и регионални печатни и електронни медии. Националното жури я присъди на Максим Момчилов за серията му от публикации за 50-годишнината на курортния комплекс „Слънчев бряг“ и отразяването на туристическите борси у нас и в чужбина във вестник „Слънчев бряг прес“.

          Наградата е единствена в категорията „Медии“ и представлява уникална бронзова пластика, символизираща порива към съвършенство.Тя обогатява колекцията от отличия на известния несебърски журналист, който през 2004 е удостоен от Международната конфедерация на журналистическите съюзи с „Гран при“ за журналистика на Международния журналистически фестивал в Украйна и бронзовата статуетка „Veritas“ за принос към развитието на независимите медии в България.

          Дългогодишните и престижни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация бяха връчени за 13 път на гала-вечер състояла се в зала „Диамант“ на столичния 5-звезден хотелски комплекс „Дедеман принцес“. Те са отличия за професионални постижения в сферата на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. Връчват се на най-изявените мениджъри и собственици в туризма, реализирали най-големите инвестиции в този бранш.

          На церемонията по връчването сред туристическия бизнес елит заедно с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков беше и Йорданка Фандъкова-кмет на София. Вечерта на туристическите Оскари бе открита от председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

                                                                                                    Светослава ИЛИЕВА